? ??????????????Wallpaper? ????? ?? ???Rating: 2.3 (25 Ratings)??15 Grabs Today. 1520 Total Grabs. ??????P
review?? | ??Get the Code?? ?? ?????Lotus? ????? ?? ???Rating: 4.0 (195 Ratings)??15 Grabs Today. 52748 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ???????Glistening Rose? ??? BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

masok sile tinggalkan jejak...

supaye senang Mya pollow balek...=)

♥♥blogger-we-care◕‿◕♥♥

♥♥sumenye tentang saye♥♥

My photo
KUALA TERENGGANU, KUALA TERENGGANU, Malaysia
DI SINI TEMPAT MYA LUAHKAN SUKA DUKA HIDUP MYA DARI DULU SAMPAI SEKARANG .... DARI PERANGAI BUDAK- BUDAK SAMPAI LA RASA SEPARUH MATANG ...

Wednesday, July 9, 2014

BRACES

assalamualaikum .... hye .... weyh2 , tgk tajuk atas weyhhhh .... hakhakhak .... gile tol , sumpah aku ingt hancur da impian aku nan satu nyh .... dari 2007 aku mohon sampai la skrg dowg senyap sumpah aku ingt aku punye turn da lebur .... errr , sebenarnye dowg ade kol mse 2010 tapi ye la aku taley pi sbb waktu t0o aku ngh final exam , so how ??? dowg lak kte mao follow up call ngn aku , aku pon da la jenis yg nyanyuk .... ape lg ... lupe sampai la 2 3 ari nyh aku bru terpk balek , t0o pon pas muncet aku ckp die mao uat gigi bg lg cntik , sentap doe , sentap ..... owg da ade rupe bg lg cantik gigi ta ke naye aku naty , lagi ramai pesaing aku .... hakhakhak gile babas kejam .... aku start survey 2 3 ari nyh blek , yg swasta ya ampunnnnn , mahal smpai aku rse kalo aku ngh mkn mmg bersembur makanan aku .... rm5-6k , boley aku byr kete aku kot cover utk bape2 bulan ... ishhh , aku kol blek orthodontic department kt goverment punye .... cek2 , sesi meluah perasaan sume , last2 akak nurse yg baek aty t0o bg aku new appointment on 8th sept 14 jam 9.30 pagi , dats mean aku kne gi utk 1st appointment blek , ta kesah la kan , janji aku dpt .... aku tnye2 harge mse die ckp kne x-ray sume2 , die ckp rm700 , terkedu jup aku , mana aku mao cri rm700 utk appointment t0o , last2 die ckp utk sume skali , dr x-ray sampai la siap sume2 , laaaaa , aku ingt utk x-ray aje , baek aku gi kt swasta .. hahaha , dgr lom abes da memandai , boley bayar ansuran sebanyak rm50 dulu tiap kali appointment ... ukey wut .... tade la bazir duet aku bayar mahal2 .... juz rm700 dr awal smpai akhir .... korang kire la byk mn jimat ... so , impian utk aku uat braces kt swasta kire boley la padam kan ?? suke weyh , mmg suke .... 2016 aku da dpt gigi baru ... aku tamo tnjuk gigi aku skrg , naty da dpt gigi baru , baru aku amek gambar hahaha .... tapikan , kt goverment punye ade ta pilihan utk uat ceramic braces ??? sbb setau aku kalo goverment mesti yg metal punye kan ??? pape pon aku ta sempat utk swasta , mao tnye , sile jgn tnye aku , sbb aku dgr harga da tercekik da .... 

Sunday, July 6, 2014

HYE2

dear my diary , sory lame ta jenguk .... hurm ... aku tatao mao luah ape .... malam baru nyh aku terpengsan depan uma die , bagi makan arnab tapi ta sedar cemane boley pengsan .. gile .... banyak aku mao luah tp aku tatao mao start dr mana .... 



awak ..... kirenye nyh mmg peluang last yg btol2 last da .... sy akan try utk pegang sepegang2nye ..... hurm ... malam t0o sy mao ckp ..... memang sy susah lupekan abg wan , even mse t0o sy ngn arif , pas ngn arif ngn die lak .... phm kan sape ?? awak ckp sy kne gnti2 ngn owg bru , bru sy boley lupekan owg lame yg da pegi .... sebelum abg wan ye mmg boley , tapi pas ngn abg wan , mmg susah sbb mcm awk ckp sy mmg syg kan die ... even sy da ade arif sy still sygkan abg wan .... kes sy amek pil sbb arif mao gi dr idop sy .... sbb mse t0o sy mmg harapkan die je psl abg wan da tade lam idop sy , pas putus ngn arif sy mmg ingt mao get back balek ngn abg wan ... smpai sy kol die tnye da ade yg ganti lom , kalo tade mmg sy akn pegi ngn die blek even hamba Allah t0o ta benarkan ..... tapi abg wan ckp die da ade .... smpai sy jumpe ngn mamat senget t0o .... t0o pon sy still taley lupekan abg wan ... still lg boley menangis time die kawen .... smpaikan mse isteri die pregnant sy boley pk ngape die yg pregnantkan anak abg wan ... ye ... mmg t0o sy rse , mak die ade tnye kalo abg wan amek sy jd isteri no 2 die cemane , mmg sy ta pk pnjang sy jawab ye , mmg sy mao jd isteri die sbb cre die jge sy bkn cam arif ngn hamidi jge sy ..... die matang .... smpai la sy jumpe awk , menangis utk abg wan sy da stop , meratap kehilangan die sy da stop ... sume berkaitan ngn die perasaan t0o sume sy da stop .... sbb awak yg boley uatkan sy stop sume t0o , awk da ganti abg wan .... cre awk jge sy laen , mcm abg wan cuma bezanya abg wan lembut awk tegas ... t0o je bezanya ... ngn abg wan sy boley marah die blek ngn awk sy menunduk .... even awk lg mude dr sy tp awk tetap boley tundukkan sy .... ye mmg bru nyh mak die ade contact sy , sbb sy anggap mak die cam mak sy , ade mslh pape ngn dee mmg sy akn kol mak die , sbb cde ngn cwe takan pham ape yg sy rse ... tp kali nyh mak die yg asek contact sy , bkn sy da .... bru nyh pon last kami contact , sbb sy mao jge aty awk , sy tamo da contact ngn sape2 ex sy even fmily die .... psl dee , ye mmg sy contact die even sy da jnji ngn awk takan angkat lg kalo die kol , tp hamidi bknnye mcm awk , yg phm bile owg ckp jgn contact lg ... die bkn jnis cm t0o , kalo ta angkat kol , smpai abes kdit die msuk voicemail pon die akn topup blek , pstu mule merapu meraban , takan snyap fon sy selagi sy ta angkat ... sbb t0o sy angkat kol die , mmg sy ugut die , kalo die kol or mcej skali lagi , sy takan bg satu sen pon duet die , die jnis gile bab2 cam nyh , so takan die kol sy da sbb die mao duet .... then sy da selamat da kt stu , hamidi takan ggu sy lg .... t0o tujuan sy angkat die kol , bkn sbb mao ckp ngn die .... harap sgt awk paham .... wan azizi , sy knal after sy blek jhor ... kak bie yg knalkan kami , sy mmg ta pena ckp kt die yg sy single .... mse mcej ngn die pon die asek mcej yg bukan2 .... last2 sy ckp kt kak bie , sy takan boley ngn wan azizi mule2 mcej pon da start cakap mengarut ..... mmg sy mao uji die n sekali gus jauhkan die dr sy sbb t0o sy mtk tlg dr bhgian kewangan .... wan azizi , persepsi die kt pompuan hanyalah semate2 ingtkan pompuan semudah t0o utk jatuh syg , sikit pon tade perasaan kt wan azizi , kalo awak bce mcej yg latest kt wechat , die ade tnye sy sape yg sy selalu mention lam moment , sy jwab pkwe sy , pstu die ckp , ouh da ade rupenye , sy pon jwab , ye mmg da lme ade .... now , sume sy da ta contact .... even kawan llaki sy yg hanya kawan pon sy ta contact sbb sy hanya ade awk ..... awk , lelaki pertama yg boley uat sy tunduk , awk lelaki pertama yg bg sy pengalaman yg amat bermakne , pndai nasihatkan sy tentang fmily , owg laen mmg ade yg nasihat tp 1 pon ta msuk ... sume failed .... byk lg ... naty sy cite lg .... sy mao gi bli mknn utk bukak puasa jup .... yg pling pnting utk awk tau , sy mmg cintakan awk sgt2 .... awak da gntikan abg wan , siriyes da tade rse syg sikit pon kt die , hanya sebagai abg ..... bile syg sebagai abg , phm2 la ... mmg tade rse syg yg sebetul2nye syg la jawab nye .... 

Friday, February 14, 2014

MARY KAY IN THE HOUSE

Hye3 !! sihat ??? ahaha .. wahhh lama gila aku tak buka blog .... dah bersawang sawing dah .... haa .. aku ada produk baru .... produk lama aku still lagi pakai ... mana boleh tinggal krim magic antibiotik aku ... wajib kena pakai .... krim tu satu badan boleh pakai , rugi la kalau aku tinggal .... ni untuk skincare saje , ada jugak sebenarnya produk untuk badan , contohnya body scrub .. ada je , tapi setakat ni aku pakai lip mask , foundation , losyen tangan , lip gloss , cleanser , hidrate ( moisturiser ) , freshing ( toner ) dan masker saje , tapi aku memang dah try dah lipstik dan body scrub dia , best habaq angggg .... paling aku suka pakai masker dia , walaweyhhhhh beza dia sekali pakai dah nampak dah , beza gila weyhhh ... haaa .. produk gapo cik juz mya weyh , sat naaa , sat ... angpa jangan lari pi mana- mana , duk ja situ diam- diam ....


haaa , tudia baq angggg ... mary kay , produk berasaskan tumbuh- tumbuhan dan buah .... yang kecik tu lip mask a.k.a lip scrub ... lembut je rasa bibir lepas scrub , pakai 3x seminggu , yang tiub paling besar tu masker dia , pakai 3x jugak seminggu , yang lain macam freshing , cleanser dengan hidrate pakai 2x sehari .... lotion dengan lip gloss ikut suka ang , lip gloss dia bau vanila tau , lotion dia ngan body scrub bau peach , dia pun ada jual sun protector .... tiap kali nak pakai , blend je dengan foundation , foundation dia pakai setitik pun dah memadai , actually semua produk dia pakai sikit2 je , tak payah banyak2 , korang tengok dah gambar dia kan , haaa 1 set tu , boleh tahan berbulan2 sebab pakainya sikit2 ... tak payah banyak2 .... now ada promotion , sesiapa yang berkenan , moh whatsapp je teman , teman reply punya jangan bimbang ... 01122212374 .... jadi ahli lagi senang , untung pun untung ..... silap2 angpa buka spa guna produk dia , wahhh untung ..... bayaran untuk ahli cuma la RM195 angpa akan dapat barangan yang berharga RM600++ sekali dengan bag tau ....

Monday, January 6, 2014

HATI

HATI

hati aku bukan hati ayam yang boleh senang2 kau ambil buang jika kau tak nak makan ...

kau ingat senang nak sembuh dari luka di hati ?? susah kot , lagi senang luka di anggota badan...

aku tak faham dengan sikap setiap orang .. kala aku ada masalah semua pakat lari meninggalkan aku tercungap2 meminta secebis simpati tapi time dia ada masalah muka ni la jadi tadahan ibarat loji kumbahan ...

tadi aku geram , serta merta aku baling barang kat officemate aku ... sakit hati tahu tak ... biarpun tak ada kaitan tapi kau jangan jadi kepochi sangat boleh ? dah macam mulut perempuan aku tengok ... pot pet ... pot pet mengalah minah senget la pulak aku tengok ... aku pergi Mekah ke ape ke , tak payah la kecoh sangat , dah rezeki aku Allah jemput aku awal untuk ke rumah Dia , tak ada kaitan dengan mulut aku pun , kalau aku laser boleh tahan la aku perempuan , kau ?? ishhh tak faham aku ...

sambung balik , lelaki ... jangan la memainkan perasaan perempuan sesenang hati ... sakitnya Allah sahaja yang tahu .... nanti apa yang orang cakap aku ... perempuan tak tahu malu , mengada2 .... padahal yang salahnya lelaki , bukannya perempuan ... bro , jangan bangga sangat boleh mainkan perasaan perempuan ... kau tengok la nanti langit tu tinggi ke rendah , baru la kau tahu erti hidup yang sebenar2nya ...

There was an error in this gadget