? ??????????????Wallpaper? ????? ?? ???Rating: 2.3 (25 Ratings)??15 Grabs Today. 1520 Total Grabs. ??????P
review?? | ??Get the Code?? ?? ?????Lotus? ????? ?? ???Rating: 4.0 (195 Ratings)??15 Grabs Today. 52748 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ???????Glistening Rose? ??? BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

masok sile tinggalkan jejak...

supaye senang Mya pollow balek...=)

♥♥blogger-we-care◕‿◕♥♥

♥♥sumenye tentang saye♥♥

My photo
KUALA TERENGGANU, KUALA TERENGGANU, Malaysia
DI SINI TEMPAT MYA LUAHKAN SUKA DUKA HIDUP MYA DARI DULU SAMPAI SEKARANG .... DARI PERANGAI BUDAK- BUDAK SAMPAI LA RASA SEPARUH MATANG ...

Wednesday, October 2, 2013

KESIHATAN

ouhh koko krunch ... wajahmu menambat hatiku ..... hahaha ... dah2 ... start melalut dah lahhhhh ... bukan ape , koko krunch ni makanan yang amat- amat saya suka , kalau da start makan koko krunch ni macam makan nasi tau .... haaaa .... bukan macam snack dah ..... alaaaa .... tau la korang kata aku ni kanak- kanak ribena .... tapi jangannnnnnn tipuuuuuuu ... korang pun suka makan koko krunch kan .... japppp .....




nahhhh ..... sekotak free aku bagi kat angpa ... sebenarnya bukan ni aku nak cerita sangat .... tapi aku boring ... aku tak tahu apa aku nak buat ... sebab tu aku melalut sangat- sangat hari ni ... boring ko tau ..... kang kalau aku makan , makin menjadi- jadi lak tumbesaran badan aku .... cukup la woiiii dengan status mya debab zaman- zaman sekolah dulu .... aku pun nak slim jugak .... ape- pun aku tetap bersyukur sebab aku dikurniakan kesihatan yang baik ..... even gastrik yang teruk jugak kalau da menyerang .... hurm .... tak ape la ... asalkan bukan penyakit kronik ..... alhamdulillah . sebenarnya aku ni ada masalah darah rendah ..... anemia .. haaa ... korang tau kan ??? ni aku nak cerita , sejak dari 3 tahun lepas aku amalkan makan herbalife , tapi masa tu hangat- hangat tahi ayam je , tapiii .. haaa ... ade tapi lagi .... even aku makan on off on off pon kan ... aku tetap dapat result ... tetap best ..... ye la , aku ni payah bebenor la nak minum air 3 liter sehari ... jangan kata 3 liter , 1 liter pon payah .... first time aku minum herbalife ( dah la sebelum gi kelab aku da minum air teh ais segelas ) aku diberi sebanyak 3 gelas yang ABC punye tu ... haaaa ..... air pertama dikenali sebagai F1 a.k.a formula 1 ... aloe vera juice .... rasa dia macam air kelapa sikit , tapi tak ada gula ... bagi aku la kan .... bagi korang aku tak tahu pulak macam mana .... dia ni fungsi dia adalah untuk membersihkan usus korang ..... siapa- siapa yang sukakan suplement kecantikan macam aku ni haa tapi rasa kecewa sebab tak menjadi ... korang jangan la salahkan seller tu pulak , produk tu sebenarnya menjadi tapi disebabkan usus korang yang kotor , maka elok la korang ambil f1 ni ... macam mana bentuk dan rupa ??? sat naaa ....
(gambar dari pak cik google )


ni la dia ... tapi warna dia macam air mineral biasa je .... memang mantop sangat la wa cakap luuu .... yang ni aku minum kat setengah jam sebab dah minum air dah sebelum tu.....
yang kedua aku sarankan untuk korang f2 .... dia adalah tea mix ... perisa lemon , macam teh ais lemon la .... tapi macam biasa non-sugar ... 


(gambar dari pak cik google )
 haaa ... ni dia .... botol kecil ??? memang ... tapi boleh tahan sebulan lebih woookkk ... dah la berbaloi ..... untuk kesihatan , mahal pun aku sanggop beli ..... ni aku minum kat 1 jam nokkkk ... sebab dah terlampau kenyang dengan air .... fungsi dia ni adalah untuk (pendek kata semudah ABCDE )

A - Antioxidant

Herbalife Tea Mix mengandungi zat antioksidan yang boleh membantu melambatkan proses penuaan.

B - Burn calories

Herbalife Tea Mix membantu 20% dalam program penurunan berat badan. Minum lebih banyak Herbalife Tea Mix ni untuk increase metabolisme dan bakar lebih banyak kalori.

C - Cleansing
Herbalife Tea Mix ni mengandungi green tea. Green tea berfungsi untuk membersihkan dalaman badan kita selain daripada meningkatkan kadar metablisme dan membantu turunkan berat badan.

D - Detox

Herbalife Tea Mix jugak berfungsi untuk detox - membantu membuang  toksin yang ada dalam badan kita. 

E - Energy 

Yang ni aku suka sebab tekanan darah aku dah kembali normal.... suka hati weh sebab tak payah dah makan kerang, hati ayam and what so ever .... huh ... tak sedap langsung !

yang ke3 ... shake ..... yang ni paling aku suka , first time aku dapat , aku minum tanpa segan silu lagi dah ... 5 minit je aku boleh habiskan sebab aku suka ... sedapppp ..... non-sugar pulak tu .... aku pilih chocolate flavor .... haaaa ni dia ....

 (gambar dari pak cik google )
dia ada 5 flavour .... semua sedap- sedap ... tapi bila aku dah rasa semua , pilihan tetap aku adalah tropica fruit .... best sangat ..... dia punya fungsi adalah untuk mengenyangkan .... kenyang sampai 3-4 jam wehhh .... kalau korang lapar lagi selepas ambik benda ni , aku sarankan korang minum ni 2 kali sehari , pagi dan malam .... selain dari herbalife , aku consume aurawhite


haaaa ..... ni yang mula- mula aku consume , now aku dah start ambil yang 900,000 mg dah ... lagi best rasa dia .. lemonberry ... rasa masam- masam gitu .... ok la .. dah panjang benar dah ni ... so sesiapa yang mahukan herbalife or consult produk tu sila call or message aku .... 0145466754 Juz Mya ( Mya )

hehehe ... assalamualaikum ...

peace ^^v

Yang Benar
Juz Mya


ENGLISH VS KOREA

Hye3 ... alamak ... tak boleh tido pulak dah ... hurm .... ok la ... merujuk kepada tajuk di atas ... cewahhh ... macam taip surat rasmi dah rasanya .... aku sekarang ni dah gila .... kau orang tau gila ???? haaa ... gila laa ... tapi bukan la gila macam yang mental disorder tu ... aku gila lagu english and korea .... ni masa aku tengah- tengah menaip , sempat lagi dengar lagu This Is Me by Demi Lovato ... rasanya la nama tu .... jap ye .... this is real .... this is me ... i'm exactly where i'm supposed to be now ... haaaa .... suara da macam katak panggil hujan da ... hahahahaha .... tapi serius lagu dia best .. aku baru tahu hari ni , tu pun kes tengok cerita Camp Rock ..... kalau bahagian korea pulak aku suka sangat dengar lagu because i'm stupid , love ya , find , ur man and so on la ... aku pun lupa dah tajuk dia ... haaa ... dari SS501 .... aku tahu aku ketinggalan tapi serius aku cakap aku tak pernah ambik tahu pun bendalah macam ni dulu .... sekarang pantang betul aku kalau tak pasang dalam sehari ... dah lah sekarang suka benor tengok pelakon dari thailand yang sorang tu ... sape nama dia ??? mario maurer ....


nah kau .... eeeiii ... serius comel .... ade jugak aku gigit kang =,= .... awak2 , jadi husband saya boleh ??? hahaha , banyak la perasan aku ni ... ok la ... dari melalut panjang- panjang baik aku masuk tido .... 

assalamualaikum ...

peace ^^v

Yang Benar,
Juz Mya

There was an error in this gadget