? ??????????????Wallpaper? ????? ?? ???Rating: 2.3 (25 Ratings)??15 Grabs Today. 1520 Total Grabs. ??????P
review?? | ??Get the Code?? ?? ?????Lotus? ????? ?? ???Rating: 4.0 (195 Ratings)??15 Grabs Today. 52748 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ???????Glistening Rose? ??? BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

masok sile tinggalkan jejak...

supaye senang Mya pollow balek...=)

♥♥blogger-we-care◕‿◕♥♥

♥♥sumenye tentang saye♥♥

My photo
KUALA TERENGGANU, KUALA TERENGGANU, Malaysia
DI SINI TEMPAT MYA LUAHKAN SUKA DUKA HIDUP MYA DARI DULU SAMPAI SEKARANG .... DARI PERANGAI BUDAK- BUDAK SAMPAI LA RASA SEPARUH MATANG ...

Tuesday, October 29, 2013

LAGI TESTIMONI TERBARU KRIM MAGIC ANTIBIOTIK




RUPA KRIM MAGIC ANTIBIOTIK


AKAK NI BARU PAKAI KRIM NI 4 HARI


YANG AKAK NI PAKAI 5 HARI


YANG NI KALAU TAK SILAP DALAM 3 ATAU 4 HARI ... 


KRIM MAGIC ANTIBIOTIK KESANNYA IN SHAA ALLAH AKAN DAPAT DALAM MASA SEMINGGU, JANGAN BIMBANG , KRIM NI BUKAN KRIM KOSMETIK TAPI IA ADALAH KRIM RAWATAN ... :)

BAYI, KANAK2 , ORANG TUA , ORANG MUDA , LELAKI DAN PEREMPUAN SEMUA BOLEH PAKAI KRIM NI ...

SEBARANG PERTANYAAN SILA CALL/MESEJ - 0145466754 (MYA)
ATAU MELALUI FB- Juz Mya



Thursday, October 24, 2013

LAGI TESTIMONI KRIM MAGIC ANTIBIOTIK

Hye all .... :) ... sihat- sihat semuanya ??? haaa ... hari ni aku nak tunjukkan beberapa lagi testimoni krim magic antibiotik ... sangat berkesan .... 



aisya Nabila tu kawan aku .... merangkap bos aku .... ehehehe ... aku ambil krim ni dengan dia la .... mula- mula memang aku sendiri kurang percaya dengan produk- produk sekarang ... tapi bila aku tengok muka dia .. Ya Rabbi .. lainnya ... lain sangat dari zaman satu kolej dulu .... aku try .... malam ni genap 2 minggu aku try , krim baru luak suku bekas , sebab sapu nipis- nipis je , tapi kulit muka aku dah rasa lembut , ni bukan kes cakap tak serupa bikin kes nak promote barang yang aku jual ye tapi memang betul- betul menjadi .... try la ... aku yakin korang tak kan menyesal punya ... kulit kering pun boleh try .... take 1 , try it and u'll get the result ... :) ... siapa aje yang nak try boleh message aku di 0145466754 .... sertakan nama, nombor telefon , alamat dan berapa bekas yang kamu nak .... nanti aku balas untuk no akaun .... selepas bank in tolong attach resit kat facebook aku ye .. :) ... ni link facebook aku .... Juz Mya ...

Yang Benar
Juz Mya

Tuesday, October 22, 2013

KRIM MAGIC ANTIBIOTIK

assalamualaikum ... hye all .... aishhh terasa macam dah lama pulak tak update blog kan ?? busy sangat berniaga dengan aidiladha lagi , ouhh sebelum terlupa ... selamat hari raya korban semua .... tak terlambat lagi kan ?? ehehehe ... ni haa ... aku ada barang baik punya ... haaa .... Krim Magic Antibiotik ... memang elok bak angggg .... 
























haaa .... biarlah gambar berkata- kata ... ni feedback dari customer sendiri .... yang aku punye testimoni pulak , 

:: mya da pakai Krim Magic Antibiotic ni selama seminggu lebih , memang krim ni tahan untuk sebulan sebab kita pakai nipis2 je .... memang betul sebab krim mya sendiri pun kurang luak lagi , sebab tu dikatakan krim ni tahan sebulan , testimoni mya setakat hari ni

-> minyak dimuka berkurangan
-> kulit muka jadi lembut 
-> parut dilutut sudah hilang 1
-> parut 1 lagi dah nampak pudar
-> time period jerawat hanya tumbuh 2 biji je itu pun kecik sangat sampai tak perasan ada jerawat
-> keluar rumah tak pakai bedak pun tak kisah mana sebab muka dah kurang berminyak
-> ade 1 ag , tp yg ni kalo pompuan nak tahu kena pm la ( khas untuk pompuan )

Krim Magic Antibiotik ni bukan kami kaum hawa aja boleh pakai , kaum adam juga boley .... baby pon sama

aku copy paste je dari facebook aku hahahaha ... bapak pemalas .... fungsi dia pulak 

Kegunaan krim magic antibiotic 

1. Jerawat ( jerawat akn surut dan xakan tinggalkn kesan parut)
2. Kelimumur : kelimumur akan kurang dan hilang
3.kaki kena makan air-kulat air
( slps sapu hilang gtal dan esk terus kering dan sembuh)
4. Keputihan 
Utk keputihan yg teruk
5. Ekzema
Ekzema terus hilang paling kurang 2-3 hari.. Mmg terus ilang..lpas sapu ilang gatal..
6.penyakit badam*pnggilan org kelantn.. Medical term we call it psoriasis
( mmg sembuh apabila guna krim ni)
7. Tumit pecah/crack
-perubahan ketara selpas seminggu sapu
8. Ruam lampin bayi
- lepas sapu bayi rasa selesa.. X gatal.. Merah akan terus ilang on the next day.
9. Penyakit kudis dan allergic
- bila sapu terus bertindak mngeringkan kudis or allergic yg dialami cthnya allergic seafood..
10. Kudis di kepala baby

aku berani jamin krim ni memang elok , korang takan menyesal punya beli , malah akan repeat order ... sebab jerawat pun time aku pakai , customer lain pakai dia menyorok , kalau keluar pun malu2 aje .... segan silu bak anak dara kena pinang haaaa .... kalau berminat , do pm me at 0145466754 atau klik ke kat link facebook aku -> Juz Mya , and place an order ... konfem aku reply punya .... :)

Yang Benar 
Juz Mya

Monday, October 14, 2013

SALAM AIDILADHA

assalamualaikum .... hye all , alhamdulillah , aku happy sangat hari ni sebab dia dah bagi respon ... syukur .... seribu rahmat dah rasa ... :) ... sumpah aku rindu sangat2 kat dia ..... haaaa tak payah cakap banyak , sebenarnya aku nak ucapkan selamat hari raya aidiladha kat korang umat islam seluruh dunia .... eventhough hanya raya korban atau lebih dikenali sebagai raya haji namun tetap raya kan ??? so apa menu untuk pagi esok ??? share la sikit .... haaa ..... hurm .... aku ni tak tahu la apa benda menu esok , rasanya lebih meriah lagi dari raya puasa baru ni , sebab macam- macam ada esok , popia ( ni aku buat ) , karipap (frozen) , mee goreng , kuih kacang ... lepas tu apa entah lagi , aku pun dah lupa apa yang kami beli tadi , sekali masuk kedai ambik kauuuu , meriah nauuu .... hahahaha .... ok la .... akhir kata , Selamat Hari Raya AidilAdha maaf zahir dan batin ... sekian , terima kasih


Yang Benar
Juz Mya

Saturday, October 12, 2013

UMPAT ATAU BAHASA YANG KITA SELALU GUNA "MENGUMPAT"

umpat .... memang kita orang perempuan susah lari dari perangai mengumpat orang ni .... macam mana baik pun orang perempuan ni jarang sangat la jumpa yang tak suka langsung mengumpat ni , aku pun kadang- kadang .... mengumpat jugak ... hahaha ... tapi aku dah bertaubat .. cukup- cukup la aku makan daging saudara sendiri ... jijik .... tapi ada lah seorang manusia ni , amboiiiii suka hati kau kan bila dah jadikan aku seorang pengumpat balik .... tak kira lah kau tu pegang jawatan yang besar mana pun tapi kat mata aku jawatan kau tu tak besar pun sekadar duniawi .... ceritanya macam ni , aku pergi la rumah staff kat kolej aku petang tadi untuk promote krim yang aku jual ni , dia cakap tak berminat , ok fine , aku pun beres aja .... tak ada hal lah tak kan aku nak paksa- paksa pelanggan pulak kan ?? tapiiii !! aku belum pun blah dari tempat tu , baik punya umpat dia kat aku , kawan dia tanya siapa , dia jawab jual krim antibiotik , kawan dia balas lagi krim antibiotik apa pulak , siapa yang jual , dia balas alaaa yang kelab fotografi tu , yang panggil aku adik masa kat surau .... bla bla bla ... aku yang dengar ni dah hangin satu badan , ye la , tak sangka kot aku dia ingat sampai hari ni , aku memang mengaku salah aku tersasul panggil dia adik , sebab aku kelam kabut sangat masa tu dan muka dia MUDA tak nampak langsung macam staff ... kalau la aku , aku senyum je ... suka kot orang ingat kita muda remaja even kita dah umur tua kot .... tapi dia baik punya sound aku , "awak panggil saya adik ??? awak tau tak saya siapa ??? " amboiii budget kau timbalan pengarah kat kolej ni ke apa??? timbalan sini pun aku tak kenal , ni kan kau yang cuma pensyarah yang langsung tak glamour .... tak boleh ke kau tegur elok- elok , awak .. saya staff bukan pelajar ... haaa .. kan ke elok ??? lagipun aku dah mintak maaf pada hari dan masa yang sama lepas aku tersilap kan ??? so apa lagi yang kau tak puas hati sampai kau ungkit balik??? haaa merasa malu la kau bile aku berdehem masa kau tengah syok mengumpat aku tadi .... eeiii .... tak ada keja nak cari dosa kering .... sekian ... itu aja luahan hati aku pagi- pagi buta ni ...

siapa yang nak krim ni boleh pm aku di nombor 0145466754 (mya)


Yang Benar
Juz Mya

Thursday, October 10, 2013

KRIM MAGIC ANTIBIOTIK EZSYA SKINCARE

Hye ... :) ... aku ada satu produk untuk promote kat korang ... haaa .... krim magic antibiotic ezsya skincare .... fungsi dia ??? bermacam- macam ... pendek kata dari hujung rambut ke hujung kaki boleh pakai .... kalau nak pakai , pastikan jangan pakai sekali dengan produk lain .... contohnya krim malam dengan toner ... aku sangat galakkan pakai krim ni waktu malam ... waktu nak tidur , tapi kalau bahagian badan ikut la bila- bila pun sebab payah terkena air kan ? kalau ambil wuduk pun tak kan sampai ke badan , ye dak ??? kalau korang pakai produk muka korang boleh gilir- gilir pakai , contohnya malam ni pakai krim ni , malam esok korang pakai krim malam , jangan campur , semua golongan boleh pakai krim ni , lebih- lebih lagi budak- budak , aku memang sangat- sangat galakkan pakai krim ni .... terutamanya alergik , jerawat , parut jerawat , boleh sapu krim ni ... terang panjang- panjang kalau tak ade testimoni pun buang masa kan ?? korang tengok- tengok la gambar dan testimoni pelanggan kat bawah ni ...






yang atas ni testimoni kurap


testimoni eyzema

klik untuk tumbesaran gambar



aisya nabila ni kawan kolej lama aku Kolej Poly Tech Mara merangkap orang yang kenalkan krim ni kat aku ....





untuk sebarang pertanyaan dan siapa- siapa yang berminat dengan produk ni , boleh order di facebook aku Juz Mya atau pun hantar mesej atau call di nombor 0145466754 .... 







Tuesday, October 8, 2013

ANNOYING ....

aku paling pantang kalau orang judge aku without know me who i'm actually.... kenal dulu aku sampai sedalam- dalamnya baru la kau boleh jugde aku .... aku paling pantang kalau orang tu nak tunjuk pandai .... aku kata macam ni dia kata aku ni salah , nak dia je yang betul .... aku nak jelaskan balik dia tak nak dengar .... isshhhh ... annoying gila tau ??? pastu bila dia dah tau reti pulak kau cakap dengan nada kontrol ayu kan ??? huh !! aku paling pantang kalau orang tuduh aku atas apa yang aku tak buat .... dah aku kata aku tak buat , aku tak ambik , maknanya tak lah ... tak faham bahasa kot .... suka sangat tuduh aku buat ni , tuduh aku ambik tu , bila aku nafikan tak nak percaya , then bila kau dah jumpa apa yang kau cari yang kau tuduh aku tadi , tak reti- reti pulak mintak maaf , tahu la kau tua dari aku , tapi pay some of respect la kat aku .... orang ni , bila aku dah berubah jadi aku yang sekarang yang lebih keras kepala , lebih degil dari dulu mula lah tanya kenapa degil sangat ... heyy !! aku tak kan degil lah kalau orang tak layan aku macam tu , i have to defend myself , tak kan aku nak biar lagi orang pijak kepala aku suka- suka hati ??? noo !!! not even once , not even u sekalipun , tak kisah la kau tu family aku ke , tua dari aku ke , apa- apa ke , i dont care !! 


sekian sahaja ceramah tengah- tengah malam ni ...

Yang Benar,
Juz Mya 

Monday, October 7, 2013

MENGIDAM

hye all .... hurm .... aku tak tahu la apa kena dengan diri aku sejak dua menjak ni .... suka sangat mengidam yang pelik- pelik .... mengidam nak makan macam orang korea la pulak .... aiii sampai sanggup rewind balik cerita- cerita korea dalam laptop semata- mata nak tengok apa benda lauk yang dorang duk makan .... aiya ... beras aku tahu la beras yang orang buat sushi , ni tengok telur gulung tu haaa pun boleh bagi aku mengidam ... ahh sudahhh .... dah lah bukan main lagi nak makan dengan chopstick kauuuu .... adehhhh ..... nak gulung- gulung jugak telur tu .... dengan sup tauhu ... aishhh ... sodapppp ..... tak payah cakap banyak ... korang tengok je la gambar dari pak cik google ni ...






Thursday, October 3, 2013

MY WISHLIST ....

i wish i could fly away from here ....
to place that no one know me ....
to keep me calm and peacefull ....
so i wont keep any sadness in myself .....
about my life .....
i wish i could make happiness for all those around me ....
to let me know there is no one i had hurt their feeling ....
but it's just my imagination ....
the truth ... i had make them feel sad with me ....
ouhhhh !! i felt like i'm cruel ....
i wish that somebody i love could come and back to my life ....
to make me happy like he done before ...
ouhhh .... my lover .... where are you right now ???
suddenly disappear like a dust .... a wind .... from my life ...

nothing drive somebody crazy instead of they seeing us can put our life in happiness .... 


cannot sleep meyhhh ..... it's just my feeling ....

love 
Juz Mya 

Wednesday, October 2, 2013

KESIHATAN

ouhh koko krunch ... wajahmu menambat hatiku ..... hahaha ... dah2 ... start melalut dah lahhhhh ... bukan ape , koko krunch ni makanan yang amat- amat saya suka , kalau da start makan koko krunch ni macam makan nasi tau .... haaaa .... bukan macam snack dah ..... alaaaa .... tau la korang kata aku ni kanak- kanak ribena .... tapi jangannnnnnn tipuuuuuuu ... korang pun suka makan koko krunch kan .... japppp .....




nahhhh ..... sekotak free aku bagi kat angpa ... sebenarnya bukan ni aku nak cerita sangat .... tapi aku boring ... aku tak tahu apa aku nak buat ... sebab tu aku melalut sangat- sangat hari ni ... boring ko tau ..... kang kalau aku makan , makin menjadi- jadi lak tumbesaran badan aku .... cukup la woiiii dengan status mya debab zaman- zaman sekolah dulu .... aku pun nak slim jugak .... ape- pun aku tetap bersyukur sebab aku dikurniakan kesihatan yang baik ..... even gastrik yang teruk jugak kalau da menyerang .... hurm .... tak ape la ... asalkan bukan penyakit kronik ..... alhamdulillah . sebenarnya aku ni ada masalah darah rendah ..... anemia .. haaa ... korang tau kan ??? ni aku nak cerita , sejak dari 3 tahun lepas aku amalkan makan herbalife , tapi masa tu hangat- hangat tahi ayam je , tapiii .. haaa ... ade tapi lagi .... even aku makan on off on off pon kan ... aku tetap dapat result ... tetap best ..... ye la , aku ni payah bebenor la nak minum air 3 liter sehari ... jangan kata 3 liter , 1 liter pon payah .... first time aku minum herbalife ( dah la sebelum gi kelab aku da minum air teh ais segelas ) aku diberi sebanyak 3 gelas yang ABC punye tu ... haaaa ..... air pertama dikenali sebagai F1 a.k.a formula 1 ... aloe vera juice .... rasa dia macam air kelapa sikit , tapi tak ada gula ... bagi aku la kan .... bagi korang aku tak tahu pulak macam mana .... dia ni fungsi dia adalah untuk membersihkan usus korang ..... siapa- siapa yang sukakan suplement kecantikan macam aku ni haa tapi rasa kecewa sebab tak menjadi ... korang jangan la salahkan seller tu pulak , produk tu sebenarnya menjadi tapi disebabkan usus korang yang kotor , maka elok la korang ambil f1 ni ... macam mana bentuk dan rupa ??? sat naaa ....
(gambar dari pak cik google )


ni la dia ... tapi warna dia macam air mineral biasa je .... memang mantop sangat la wa cakap luuu .... yang ni aku minum kat setengah jam sebab dah minum air dah sebelum tu.....
yang kedua aku sarankan untuk korang f2 .... dia adalah tea mix ... perisa lemon , macam teh ais lemon la .... tapi macam biasa non-sugar ... 


(gambar dari pak cik google )
 haaa ... ni dia .... botol kecil ??? memang ... tapi boleh tahan sebulan lebih woookkk ... dah la berbaloi ..... untuk kesihatan , mahal pun aku sanggop beli ..... ni aku minum kat 1 jam nokkkk ... sebab dah terlampau kenyang dengan air .... fungsi dia ni adalah untuk (pendek kata semudah ABCDE )

A - Antioxidant

Herbalife Tea Mix mengandungi zat antioksidan yang boleh membantu melambatkan proses penuaan.

B - Burn calories

Herbalife Tea Mix membantu 20% dalam program penurunan berat badan. Minum lebih banyak Herbalife Tea Mix ni untuk increase metabolisme dan bakar lebih banyak kalori.

C - Cleansing
Herbalife Tea Mix ni mengandungi green tea. Green tea berfungsi untuk membersihkan dalaman badan kita selain daripada meningkatkan kadar metablisme dan membantu turunkan berat badan.

D - Detox

Herbalife Tea Mix jugak berfungsi untuk detox - membantu membuang  toksin yang ada dalam badan kita. 

E - Energy 

Yang ni aku suka sebab tekanan darah aku dah kembali normal.... suka hati weh sebab tak payah dah makan kerang, hati ayam and what so ever .... huh ... tak sedap langsung !

yang ke3 ... shake ..... yang ni paling aku suka , first time aku dapat , aku minum tanpa segan silu lagi dah ... 5 minit je aku boleh habiskan sebab aku suka ... sedapppp ..... non-sugar pulak tu .... aku pilih chocolate flavor .... haaaa ni dia ....

 (gambar dari pak cik google )
dia ada 5 flavour .... semua sedap- sedap ... tapi bila aku dah rasa semua , pilihan tetap aku adalah tropica fruit .... best sangat ..... dia punya fungsi adalah untuk mengenyangkan .... kenyang sampai 3-4 jam wehhh .... kalau korang lapar lagi selepas ambik benda ni , aku sarankan korang minum ni 2 kali sehari , pagi dan malam .... selain dari herbalife , aku consume aurawhite


haaaa ..... ni yang mula- mula aku consume , now aku dah start ambil yang 900,000 mg dah ... lagi best rasa dia .. lemonberry ... rasa masam- masam gitu .... ok la .. dah panjang benar dah ni ... so sesiapa yang mahukan herbalife or consult produk tu sila call or message aku .... 0145466754 Juz Mya ( Mya )

hehehe ... assalamualaikum ...

peace ^^v

Yang Benar
Juz Mya


ENGLISH VS KOREA

Hye3 ... alamak ... tak boleh tido pulak dah ... hurm .... ok la ... merujuk kepada tajuk di atas ... cewahhh ... macam taip surat rasmi dah rasanya .... aku sekarang ni dah gila .... kau orang tau gila ???? haaa ... gila laa ... tapi bukan la gila macam yang mental disorder tu ... aku gila lagu english and korea .... ni masa aku tengah- tengah menaip , sempat lagi dengar lagu This Is Me by Demi Lovato ... rasanya la nama tu .... jap ye .... this is real .... this is me ... i'm exactly where i'm supposed to be now ... haaaa .... suara da macam katak panggil hujan da ... hahahahaha .... tapi serius lagu dia best .. aku baru tahu hari ni , tu pun kes tengok cerita Camp Rock ..... kalau bahagian korea pulak aku suka sangat dengar lagu because i'm stupid , love ya , find , ur man and so on la ... aku pun lupa dah tajuk dia ... haaa ... dari SS501 .... aku tahu aku ketinggalan tapi serius aku cakap aku tak pernah ambik tahu pun bendalah macam ni dulu .... sekarang pantang betul aku kalau tak pasang dalam sehari ... dah lah sekarang suka benor tengok pelakon dari thailand yang sorang tu ... sape nama dia ??? mario maurer ....


nah kau .... eeeiii ... serius comel .... ade jugak aku gigit kang =,= .... awak2 , jadi husband saya boleh ??? hahaha , banyak la perasan aku ni ... ok la ... dari melalut panjang- panjang baik aku masuk tido .... 

assalamualaikum ...

peace ^^v

Yang Benar,
Juz Mya

Tuesday, October 1, 2013

update

assalamualaikum , iye .... iye .... tau ... update la niiii .... tapi nak update ape ??? haaaa korang bace kt bawah ni .....

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

hahahahaha ,,, tarappapa .... kering idea oiii sbb tu la da lme x update

There was an error in this gadget