? ??????????????Wallpaper? ????? ?? ???Rating: 2.3 (25 Ratings)??15 Grabs Today. 1520 Total Grabs. ??????P
review?? | ??Get the Code?? ?? ?????Lotus? ????? ?? ???Rating: 4.0 (195 Ratings)??15 Grabs Today. 52748 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ???????Glistening Rose? ??? BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

masok sile tinggalkan jejak...

supaye senang Mya pollow balek...=)

♥♥blogger-we-care◕‿◕♥♥

♥♥sumenye tentang saye♥♥

My photo
KUALA TERENGGANU, KUALA TERENGGANU, Malaysia
DI SINI TEMPAT MYA LUAHKAN SUKA DUKA HIDUP MYA DARI DULU SAMPAI SEKARANG .... DARI PERANGAI BUDAK- BUDAK SAMPAI LA RASA SEPARUH MATANG ...

Friday, December 6, 2013

SUKARELAWAN DI TERENGGANU DAN PAHANG MOHON INFORM

ATTENTION ALL !!!!! aku memang urgent sangat2 ni , kalau korang tahu kat mana2 ada yang anjurkan misi bantu mangsa banjir tolong la inform aku sepatah !! aku nak pergi tolong juga .... tolong lahhh ... aku tak kisah mana2 pun walau pada aku , aku nak sangat2 ke Kuantan ..... aku nak pergi kat dia , aku memang tak senang duduk langsung bila keadaan dah jadi macam ni .... tapi andai kata rezeki aku untuk tolong di Kemaman aku rela .... tolong lah cakap kat aku sepatah ..... whatsapp aku 01122212374 .... dan sampingan , aku juga ingin memaklumkan , sesiapa yang berminat untuk krim magic antibiotik , boleh pm aku , stok ada sampai 50 bekas , sebahagian hasil dari jualan krim ni akan disalurkan untuk mangsa2 banjir di pantai timur , in shaa Allah kalau banyak , banyak lah yang dapat aku beli dan bagi kat pusat sumbangan tu nanti itupun kalau aku sendiri tak boleh pergi ....juga  pada sesiapa yang ingin membeli krim ni untuk disumbangkan pada mangsa2 banjir juga boleh berbuat demikian , kiranya korang beli bukan untuk korang tapi untuk bantu mangsa2 kat sana , mesti ramai yang alergik kulit terutama kanak2 dan warga emas ... YA Allah ... tak sanggup lagi aku bayangkan keadaan mereka .... semoga hasil dari jualan krim dan sumbangan krim ni mampu untuk membantu mereka ..... ingat .... 25% dari harta kita adalah hak milik mereka ... wallahualam .....

Wednesday, November 13, 2013

LAGI- LAGI TESTIMONI KRIM MAGIC ANTIBIOTIK

Aduyaiiii ... lagi- lagi testimoni , lagi- lagi testimoni .... aduhhh .... banyak betol testimoni .... ish3 ... hihihi .... seronok gila dapat tolong orang .... korang bila lagi nak try ??? sangat bagus aku cakap kau .... dah lah tak payah makan , tak payah minum air berliter2 , eyhhh tapi air ni memang bagus pun untuk badan kita , tak payah tunggu makan suplement ..... ramai jugak customer aku tanya boleh ke mummy pregnant pakai krim ni , haaa ... boleh akak2 .... jangan risau .... sebab kita sapu kat luar aja .. dont worry , be happy .. hehehehe .... sebenarnya mata pun dah on the way mengantuk dah ni .... mohon tengok gambar dan nilai sendiri mengikut naluri masing2 .. boleh ???



kaki akak ni mulanya gatal2 , agak lama la jugak tak silap aku 2 tahun kot , bila da gatal dia garu then luka , bila ok jadi parut tapi bila gatal garu lagi, macam tu la sampai ke sudah , tapi now dia dah jumpa penawar , alhamdulillah .... sembuh kauu ....


ni pulak tangan kawan aku , dia ni alergik seafood , tiap kali makan seafood cam gambar tu la jadinya , suatu hari dia tanya aku pasal krim ni , mula2 dia macam curiga la kan , iye la , 1 krim tapi boleh sembuhkan 1001 penyakit kulit ... jangan kata kulit , keputihan pun boleh rawat kau .. haaa ... eyh .. perempuan je la masalah ni ..... tapi alhamdulillah terbukak hati dia nak try krim ni , n guest what ... tak payah teka , korang memang dah tau , tu haaa result dia ... alhamdulillah dengan izinNya ...


yang ini pulak kes ayahnya mengalami gatal2 kaki , nahhh , dia bagi ayah dia sapu krim magic ni .... kulit kaki lembut , tak ada dah kulit2 kering yang tak selesa dan boleh luka time solatttt ... haaa .... last2 pakai krim ni boleh jugak solat dengan selesa ....


kan aku dah cakap ..... krim ni 1 badan boleh pakai , tengok testimoni ni , haaa , kelemumur boleh berkurangan .... tak payah la beli shampu lagi dah hahahaha .... ni gambar kepala budak tau ...


hahahaha akak ni belum sempat pakai kat dia sebab dah terberanak dulu .... tapi tak apa , sebab dia dah bagi suami tercinta dia pakai ..... haaa ... terkejut dia kauuuu sebab jerawat suami da kecut .....


akak ni pulak .... baru lagi pakai tapi dah merasa kesan dia ..... rasa licin je kulit muka , parut pun dah pudar ..... beza pulak tu dengan krim malam yang lain2 ....


yang ni kena paksa beli hehehe , kawan aku .... dia siap kata lagi , kalau tak jadi siap kau ... hahaa ... last2 siapa yang siap agaknya sekarang eyh ????


nak order lagi ... haaaa .... dia dah ambik dah pun 1 lagi semalam .... hahaha ..... sanggup time2 maghrib COD lagi .... ahahaha ..... tak apa la , jarang2 aje pun ....


ni pulak budak kelab aku .... dia kata muka dia rasa bersih sikit berbanding sebelum ni .....


yang ni kawan aku gak ,..... nak bagi kat mak dia yang dia dah pakai , ish3 , bertuah betul mak dia dapat dia , kasih betul dia dengan mak dia , sanggop beli lain untuk dia .... dia pun repeat jugak ...


haaa .... ni dia yang kat atas tadi .... ni testimoni dia .... muka rasa lembap .... bintik2 dah kurang ...


alhamdulillah ..... gelupas tepi hidung dan bibir akak ni dah hilang ....



haaa .... korang apa tunggu lagi ???? order je la ....... mahal belakang kira tapi yang penting kesembuhan yang korang dapat .... mohon pm aku di fb , ataupun 0145466754

facebook ---> Juz Mya @ Juz Mya's Shoppe

yang benar
Juz Mya

Saturday, November 9, 2013

FLORALMASK BY DIAN PIXY (REVIEW) EDITTTT

hye3 all ..... haaa .... hari ni aku ada cerita tentang satu produk .... Floral Mask ... aku beli dari Dianpixy .... persepsi pertama ... bau dia wangiiiiiiiiii gilaaa ... gila pun tak wangi hahaha ... maaf la kak Dian , suka sangat dengan bau dia ... buka2 plastik cover dia pun dah start bau dah .... aku beli pek kecik je dulu ..... nak try .... aku sebenarnya dah lama usha produk ni , tapi aku tak tahu la apa masalah emel aku or line aku tiap kali hantar borang order sah takan sampai kt akak Dian , sian kat aku ... hehehe , nak kol hq aku malas .... so baru ni aku order jugak kat page dia , cari Dian pixy ... owner dia pon baik ... comel lak tu ... hehhehehe ... aku bukan bodek ye , memang ikhlas dari hati ni ..... 




oiii3 ... ni aku la .... bukan hantu kak limah ... lampu bilik aku terbakar belum tukar lagi hahahahaha ...... sori la kalau gelap .... aku tak reti bab edit mengedit ni ....



nah kau .... ni yang trial pek punya .....

pas buang mask tadi , memang tak dapat den nafikan lagi dah , rasa lembut sikit muka , sebelum ni memang dah lembut dah , sebab aku memang pakai Krim Antibiotik , ambil dari doktor pakar kulit .... cuma tang minyak , maaf kak dian , saya pun terkejut jugak , tak ada ketul2 sangat , ade pun sikit je kat hidung dan tepi tepi2 hidung ... itu pun sikit sangat .... wahhh .... memang ternyata kulit aku dah kurang minyak since aku pakai Krim Magic Antibiotik .... alamak .... korang ..... floral mask ni memang elok bak hang .... jangan nafikan ... aku sumpah tak nafikan .... produk kak dian memang best ever in the world , lain kali aku nak try vitamin dia lak ... 




Saturday, November 2, 2013

ASAL USUL GELARAN MYA

hye3 .... aku terbukak hati la malam ni nak bercerita macam mana aku boleh dikenali sebagai mya eventhough aku ni mak bapak aku bagi nama lain ... cehhhh .. mesti korang kata aku tak sedar diri , tak reti bersyukur kan ???? hahaha , wa gurau2 aja maaa .... ok la ... aku cerita aje la ye .... dulu2 aku ada friendster, bila dunia dah maju sedikit , tapi aku rasa aku yang ketinggalan zaman sebenarnya , orang lain dah mula kenal myspace , aku baru kenal friendster .... orang da kenal tagged aku baru kenal myspace , orang dah lama kenal facebook , aku baru kenal tagged , haaa begitu la seterusnya ..... ok .. suatu petang tu , aku dan aku punya adik sepupu pegi satu cybercafe (cc) ni tau , depan sekolah aku je , masa ni mana aku ada laptop2 lagi .... kalau nak online memang cc la tempat aku pegi .... takdek tempat lain dah .... pastu aku bukak la friendster aku ... accept friend request and so on la kan, tetibe aku tengok adik sepupu aku pun online gak , aku tengok laman sosial tu , bukan friendster .. aku tanya la dia .... along , ni bukan friendster kan ??? dia jawab , aah , bukan , ni myspace ( aku agak2 kat sini pun korang mseti dah boleh agak kolotnya aku masa tu ) , aku pun tanya la lagi , macam mana nak buat ??? ye la dah friendster aku pun bekas pakwe aku kot yang buatkan siap dengan tema tengkorak lagi mentang2 aku nak warna pink hitam , ade ke patut .. hishhh .... ok sambung balik , lepas tu si along ni ajar la aku cara2 nak buat , tapi aku cakap kat dia aku lupa email aku yang aku guna untuk friendster tu , so aku decide la untuk sign up email baru ... aku guna nama miracute@yahoo.com , dulu2 semua pun macam ni kan , bajet je semua cute la masa tu , padahal hingus meleleh lagi ... kan ??? jangan nak tipu la ... tapi some error detected bila aku dah nak register , seingat aku dia kata nama tu dah dipakai oleh orang lain , aku pon , aish , macam mana ni , aku try lagi , tapi macam tadi jugak ... adoiii , aku pun try la buang R , so tinggal la miacute ... then ok la kan , dia pun bagi la aku lagi pilihan , aku nak macam mana , last2 aku pilih la miacute66@yahoo.com , dah siap sign up semua aku pun ape lagi start la buat myspace , itu la kali pertama aku pegang imej as MIA , pastu second email aku yang aku guna as mya jugak myacute1906@yahoo.com , tu aku letak bornday aku .... saje je tuka i kepada y , terasa minat saleh sikit aku huahuahua .... itu la yang aku guna untuk fb aku dari dulu sampai sekarang , now aku sendiri dah lupa apa password email aku yang facebook punya .... password untuk fb aku ingat la , tapi yang email kat yahoo aku tak ingat , aku dah resend balik kat aku punya akaun email 1 lagi tapi dia tetap resend kat email aku myacute tu , aduyai , korang pandai ke idok bab2 macam ni ??? tolong aku please .... hurm ... haaa ... 1 lagi , bilaaku dah mula start meningkat dewasa niaku dah rasa annoying giler la pulak bila asal buat email asyik cute2 je kat belakang , sampai kalau orang tanya email , aku jadi aishhh ... nak bagi ke idok eyh , malu la pulak , nantikan orang tanya myacute , cute ke ?? aaahhh sudah .... last2 aku sign up lagi 1 email , juzmya@yahoo.com ... haaaa ... sempena nama fb aku ... baru la kalau orang tanya , apa email , aku boleh jawab satu nafas aje , juzmya@yahoo.com .... tak begitu aternye ?? hahaha ... woiii3 ... panjangnya entri aku untuk kali ni ... oklah ... lagipun memang dah lewat bebenor ni ... bye2 ... jumpa lagi .. sekian ...

Yang Benar
Juz Mya

Tuesday, October 29, 2013

LAGI TESTIMONI TERBARU KRIM MAGIC ANTIBIOTIK




RUPA KRIM MAGIC ANTIBIOTIK


AKAK NI BARU PAKAI KRIM NI 4 HARI


YANG AKAK NI PAKAI 5 HARI


YANG NI KALAU TAK SILAP DALAM 3 ATAU 4 HARI ... 


KRIM MAGIC ANTIBIOTIK KESANNYA IN SHAA ALLAH AKAN DAPAT DALAM MASA SEMINGGU, JANGAN BIMBANG , KRIM NI BUKAN KRIM KOSMETIK TAPI IA ADALAH KRIM RAWATAN ... :)

BAYI, KANAK2 , ORANG TUA , ORANG MUDA , LELAKI DAN PEREMPUAN SEMUA BOLEH PAKAI KRIM NI ...

SEBARANG PERTANYAAN SILA CALL/MESEJ - 0145466754 (MYA)
ATAU MELALUI FB- Juz Mya



Thursday, October 24, 2013

LAGI TESTIMONI KRIM MAGIC ANTIBIOTIK

Hye all .... :) ... sihat- sihat semuanya ??? haaa ... hari ni aku nak tunjukkan beberapa lagi testimoni krim magic antibiotik ... sangat berkesan .... 



aisya Nabila tu kawan aku .... merangkap bos aku .... ehehehe ... aku ambil krim ni dengan dia la .... mula- mula memang aku sendiri kurang percaya dengan produk- produk sekarang ... tapi bila aku tengok muka dia .. Ya Rabbi .. lainnya ... lain sangat dari zaman satu kolej dulu .... aku try .... malam ni genap 2 minggu aku try , krim baru luak suku bekas , sebab sapu nipis- nipis je , tapi kulit muka aku dah rasa lembut , ni bukan kes cakap tak serupa bikin kes nak promote barang yang aku jual ye tapi memang betul- betul menjadi .... try la ... aku yakin korang tak kan menyesal punya ... kulit kering pun boleh try .... take 1 , try it and u'll get the result ... :) ... siapa aje yang nak try boleh message aku di 0145466754 .... sertakan nama, nombor telefon , alamat dan berapa bekas yang kamu nak .... nanti aku balas untuk no akaun .... selepas bank in tolong attach resit kat facebook aku ye .. :) ... ni link facebook aku .... Juz Mya ...

Yang Benar
Juz Mya

Tuesday, October 22, 2013

KRIM MAGIC ANTIBIOTIK

assalamualaikum ... hye all .... aishhh terasa macam dah lama pulak tak update blog kan ?? busy sangat berniaga dengan aidiladha lagi , ouhh sebelum terlupa ... selamat hari raya korban semua .... tak terlambat lagi kan ?? ehehehe ... ni haa ... aku ada barang baik punya ... haaa .... Krim Magic Antibiotik ... memang elok bak angggg .... 
























haaa .... biarlah gambar berkata- kata ... ni feedback dari customer sendiri .... yang aku punye testimoni pulak , 

:: mya da pakai Krim Magic Antibiotic ni selama seminggu lebih , memang krim ni tahan untuk sebulan sebab kita pakai nipis2 je .... memang betul sebab krim mya sendiri pun kurang luak lagi , sebab tu dikatakan krim ni tahan sebulan , testimoni mya setakat hari ni

-> minyak dimuka berkurangan
-> kulit muka jadi lembut 
-> parut dilutut sudah hilang 1
-> parut 1 lagi dah nampak pudar
-> time period jerawat hanya tumbuh 2 biji je itu pun kecik sangat sampai tak perasan ada jerawat
-> keluar rumah tak pakai bedak pun tak kisah mana sebab muka dah kurang berminyak
-> ade 1 ag , tp yg ni kalo pompuan nak tahu kena pm la ( khas untuk pompuan )

Krim Magic Antibiotik ni bukan kami kaum hawa aja boleh pakai , kaum adam juga boley .... baby pon sama

aku copy paste je dari facebook aku hahahaha ... bapak pemalas .... fungsi dia pulak 

Kegunaan krim magic antibiotic 

1. Jerawat ( jerawat akn surut dan xakan tinggalkn kesan parut)
2. Kelimumur : kelimumur akan kurang dan hilang
3.kaki kena makan air-kulat air
( slps sapu hilang gtal dan esk terus kering dan sembuh)
4. Keputihan 
Utk keputihan yg teruk
5. Ekzema
Ekzema terus hilang paling kurang 2-3 hari.. Mmg terus ilang..lpas sapu ilang gatal..
6.penyakit badam*pnggilan org kelantn.. Medical term we call it psoriasis
( mmg sembuh apabila guna krim ni)
7. Tumit pecah/crack
-perubahan ketara selpas seminggu sapu
8. Ruam lampin bayi
- lepas sapu bayi rasa selesa.. X gatal.. Merah akan terus ilang on the next day.
9. Penyakit kudis dan allergic
- bila sapu terus bertindak mngeringkan kudis or allergic yg dialami cthnya allergic seafood..
10. Kudis di kepala baby

aku berani jamin krim ni memang elok , korang takan menyesal punya beli , malah akan repeat order ... sebab jerawat pun time aku pakai , customer lain pakai dia menyorok , kalau keluar pun malu2 aje .... segan silu bak anak dara kena pinang haaaa .... kalau berminat , do pm me at 0145466754 atau klik ke kat link facebook aku -> Juz Mya , and place an order ... konfem aku reply punya .... :)

Yang Benar 
Juz Mya

Monday, October 14, 2013

SALAM AIDILADHA

assalamualaikum .... hye all , alhamdulillah , aku happy sangat hari ni sebab dia dah bagi respon ... syukur .... seribu rahmat dah rasa ... :) ... sumpah aku rindu sangat2 kat dia ..... haaaa tak payah cakap banyak , sebenarnya aku nak ucapkan selamat hari raya aidiladha kat korang umat islam seluruh dunia .... eventhough hanya raya korban atau lebih dikenali sebagai raya haji namun tetap raya kan ??? so apa menu untuk pagi esok ??? share la sikit .... haaa ..... hurm .... aku ni tak tahu la apa benda menu esok , rasanya lebih meriah lagi dari raya puasa baru ni , sebab macam- macam ada esok , popia ( ni aku buat ) , karipap (frozen) , mee goreng , kuih kacang ... lepas tu apa entah lagi , aku pun dah lupa apa yang kami beli tadi , sekali masuk kedai ambik kauuuu , meriah nauuu .... hahahaha .... ok la .... akhir kata , Selamat Hari Raya AidilAdha maaf zahir dan batin ... sekian , terima kasih


Yang Benar
Juz Mya

Saturday, October 12, 2013

UMPAT ATAU BAHASA YANG KITA SELALU GUNA "MENGUMPAT"

umpat .... memang kita orang perempuan susah lari dari perangai mengumpat orang ni .... macam mana baik pun orang perempuan ni jarang sangat la jumpa yang tak suka langsung mengumpat ni , aku pun kadang- kadang .... mengumpat jugak ... hahaha ... tapi aku dah bertaubat .. cukup- cukup la aku makan daging saudara sendiri ... jijik .... tapi ada lah seorang manusia ni , amboiiiii suka hati kau kan bila dah jadikan aku seorang pengumpat balik .... tak kira lah kau tu pegang jawatan yang besar mana pun tapi kat mata aku jawatan kau tu tak besar pun sekadar duniawi .... ceritanya macam ni , aku pergi la rumah staff kat kolej aku petang tadi untuk promote krim yang aku jual ni , dia cakap tak berminat , ok fine , aku pun beres aja .... tak ada hal lah tak kan aku nak paksa- paksa pelanggan pulak kan ?? tapiiii !! aku belum pun blah dari tempat tu , baik punya umpat dia kat aku , kawan dia tanya siapa , dia jawab jual krim antibiotik , kawan dia balas lagi krim antibiotik apa pulak , siapa yang jual , dia balas alaaa yang kelab fotografi tu , yang panggil aku adik masa kat surau .... bla bla bla ... aku yang dengar ni dah hangin satu badan , ye la , tak sangka kot aku dia ingat sampai hari ni , aku memang mengaku salah aku tersasul panggil dia adik , sebab aku kelam kabut sangat masa tu dan muka dia MUDA tak nampak langsung macam staff ... kalau la aku , aku senyum je ... suka kot orang ingat kita muda remaja even kita dah umur tua kot .... tapi dia baik punya sound aku , "awak panggil saya adik ??? awak tau tak saya siapa ??? " amboiii budget kau timbalan pengarah kat kolej ni ke apa??? timbalan sini pun aku tak kenal , ni kan kau yang cuma pensyarah yang langsung tak glamour .... tak boleh ke kau tegur elok- elok , awak .. saya staff bukan pelajar ... haaa .. kan ke elok ??? lagipun aku dah mintak maaf pada hari dan masa yang sama lepas aku tersilap kan ??? so apa lagi yang kau tak puas hati sampai kau ungkit balik??? haaa merasa malu la kau bile aku berdehem masa kau tengah syok mengumpat aku tadi .... eeiii .... tak ada keja nak cari dosa kering .... sekian ... itu aja luahan hati aku pagi- pagi buta ni ...

siapa yang nak krim ni boleh pm aku di nombor 0145466754 (mya)


Yang Benar
Juz Mya

Thursday, October 10, 2013

KRIM MAGIC ANTIBIOTIK EZSYA SKINCARE

Hye ... :) ... aku ada satu produk untuk promote kat korang ... haaa .... krim magic antibiotic ezsya skincare .... fungsi dia ??? bermacam- macam ... pendek kata dari hujung rambut ke hujung kaki boleh pakai .... kalau nak pakai , pastikan jangan pakai sekali dengan produk lain .... contohnya krim malam dengan toner ... aku sangat galakkan pakai krim ni waktu malam ... waktu nak tidur , tapi kalau bahagian badan ikut la bila- bila pun sebab payah terkena air kan ? kalau ambil wuduk pun tak kan sampai ke badan , ye dak ??? kalau korang pakai produk muka korang boleh gilir- gilir pakai , contohnya malam ni pakai krim ni , malam esok korang pakai krim malam , jangan campur , semua golongan boleh pakai krim ni , lebih- lebih lagi budak- budak , aku memang sangat- sangat galakkan pakai krim ni .... terutamanya alergik , jerawat , parut jerawat , boleh sapu krim ni ... terang panjang- panjang kalau tak ade testimoni pun buang masa kan ?? korang tengok- tengok la gambar dan testimoni pelanggan kat bawah ni ...






yang atas ni testimoni kurap


testimoni eyzema

klik untuk tumbesaran gambar



aisya nabila ni kawan kolej lama aku Kolej Poly Tech Mara merangkap orang yang kenalkan krim ni kat aku ....





untuk sebarang pertanyaan dan siapa- siapa yang berminat dengan produk ni , boleh order di facebook aku Juz Mya atau pun hantar mesej atau call di nombor 0145466754 .... 







There was an error in this gadget