? ??????????????Wallpaper? ????? ?? ???Rating: 2.3 (25 Ratings)??15 Grabs Today. 1520 Total Grabs. ??????P
review?? | ??Get the Code?? ?? ?????Lotus? ????? ?? ???Rating: 4.0 (195 Ratings)??15 Grabs Today. 52748 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ???????Glistening Rose? ??? BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

masok sile tinggalkan jejak...

supaye senang Mya pollow balek...=)

♥♥blogger-we-care◕‿◕♥♥

♥♥sumenye tentang saye♥♥

My photo
KUALA TERENGGANU, KUALA TERENGGANU, Malaysia
DI SINI TEMPAT MYA LUAHKAN SUKA DUKA HIDUP MYA DARI DULU SAMPAI SEKARANG .... DARI PERANGAI BUDAK- BUDAK SAMPAI LA RASA SEPARUH MATANG ...

Sunday, February 27, 2011

SELAMAT HARI LAHIR SAHABAT

selamat hari jadi uat sahabatku wada....mOge kamOo dilimpahi rezeki yang tatekire....daku dOakan mOge kamOo panjang umO dan mura rezeki....sentiase bejaye lam idOp....terime kasih kerana menjadi sahabatku yang paleng setia...walaO manyak dugaan celame kite besahabat namOn akhirnye dapat kite harOngi cecame....alhamdulillah....walaO manyak kate- kate nista dilemparkan oleh manusie laen...kite tetap besame akhirnye...mOge pesahabatan kite bOkan sekadar di KTB...namOn hingge ke SyurgaNya..insya-Allah....marila kite terOskan perjuangan kite dalam pengajian kite yang masih ade celame 2 taOn setengah.mari la kite begading bahOo dalam kehidOpan...mOge- mOge Tuhan restui pesahabatan kite...AMIN..

Thursday, February 17, 2011

SYAITAN BERTOPENGKAN MANUSIA...ADE AKU KISAH???CEDEYH!!!

aku dikatekan syaitan bertOpengkan manusie???abes kO ape???haa??kO cape nahukOm aku cegitOo??aku ade minte duet ko ke bile aku tade duet???weyh....kang aku kate kang kO kate aku ngungket....cape tOlong kO taim kO susa dulOo...ingat la ciket weyh....kalO aku baek- baek ngan kawan- kawan aku kO kate aku ade udang disebalek batOo...bOley ta kO jangan jadi batOo api....aku begadO ngan pakwe aku kO kate aku nyh syaitan betOpengkan manusie...kO nyh macam lalang taO ta....tade pendirian!!!pakwe aku layan aku leklOk kO elOk la ngan aku....bile pakwe aku layan aku cam berOk...kO pOn came la....cesshhhtt....kO nyh dayOs ke ape???pengecOt eyh???bunguk la kO nyh....kO kate kO tasuke amek taO hal owang...abes tOo ngape hal aku kO macOk campOr???aku...eeiii...aku memang gewam gile ngan kO...tade pendirian...ingat la weyh....idOp manusie bOkan selalOonye di atas....ade ketike idOp kite akan berade di bawah...mase nyh kO dOk di atas....jangan heran la kalO 1 mase naty kO dOk kat bawah lak....mase tOo barOo kO taO langet tOo tinggi ke rendah...yes!!!aku memang bOdoh lam pelajaran....pasal tOo ade jawapan yang aku bagi memang salah....tapi aku ingatkan kO...jangan ingat aku tade maruah...kO tengOk la naty....aku minte pada Allah semOga kO dapat balasan...anaiya lagi anak yatim...dOa anak yatim cenang temakbOl....dOa owang yang kena khianat pOn cenang temakbOl....aku serah pada Allah je tentang balasan tOo...mase tOo tengOk la....kO akan taO langet tOo tinggi ke rendah...haa...baek kO jadi pOmpuan la weyh...cenang...amek taO hal owang...mengumpat...haa..tOo la yang kO uat kan...jadi pOmpuan la cenang...lelaki tade lak cegini pangainye....huh!!

AKU KEJAM????

aku kejam ke kO rase??kejam eyh???agaknye ngape aku ley jadi kejam cegini???agaknye kerane cape aku jadi kejam cegini???kO suke ta tengOk aku jadi kejam cegini???bile aku tanye...kO kate ta...abes tOo ngape uat idOp aku cegini???kO kate kO nyesal...okai...kite tengOk je la...rase nyesal kO tOo ley ubah balek ta idOp aku...rase nyesal kO tOo ley ke lembOtkan aty aku yang da jadi maken keras dicebabkan perbuatan kO....kite tengOk je la...

Wednesday, February 16, 2011

APE YANG AKU KATE....

kalO kO bace blOg nyh...aku bersyukOr cangat2 pasal aku na kO taO....skrunk kO hine aku....aku akan pastikan satOo ari naty aku pule akan pastikan yang kO datang merayOo- rayOo diri aku balek...

AHHHH!!!!

kalO kO bOley uat idOp aku cegini...ngape tidak aku???kalO kO ley hancOrkan idOp aku....ngape tidak aku???aku akan pastikan kO akan datang merayOo- rayOokan diri aku balek....aku minte Tuhan bayaO cash atas muke dunie nyh....balasan untOk kO khianat anak yatim...ingat..dOa owang yang dikhianat akan mudah termakbOl taO...tambah- tambah dOa anak yatim cam aku...cekali aku terase pai bile- bile aku ingat ape yang kO uat kat aku.kat belakang aku kO mengutOk..kO mengate...weyh...baek kO jadi pOmpuan la....tayah jadi lelaki....kalO kO lelaki sejati kO takan uat aku cegini..kalO kO betOl cayunk, cintakan aku dari dulOo, kO akan terime diri aku seadanya..kO akan jelaskan pada mak ayah kO...bOkannye jadi PENGECUT!!!!ye...kO PENGECUT....hanye reti berkate dibelakang...hanye tahu mengumpat...pOmpuan pOn tade la mengumpat cam kO taO ta??kO kate aku tamatang...aku munasabah la tamatang pOn pasal aku pOmpuan, ade 1 je akal.berbanding kO lelaki, ade 9 akal..ape daaa....bunguk!!

Tuesday, February 15, 2011

HANYA PADAMU AKU MEMOHON

Ya Allah....Engkau tunjOkkan la kebenaran Ya Allah....aku mOhon....aku suda tasanggOp lagi....Engkau tabahkan la aty ku....aku mOhon....tunjOkkan la aku tasalah....tunjOkkan la kebenaran...Ya Allah...aku sedia terima die kembali....bile- bile mase je...untOk berade disisi aku...bOkan untOk merayOo dan menyembah aku....aku ingin dicintainye kembali...ingin merase kasih sayangnye kembali...Ya Tuhanku....aku tahu Engkau sahaje yang mampu melakukan..aku taO aku insan yang lemah...Tuhan...aku insan yang kerdil...hanye mampu menginsafi diri...hanye mampu berdOa...aku taO tiade siape yang mampu membantu ku selaenMu....aku taO hanye dengan dOa aku bOley hadapi dan mendapatkan sume ini...aku mOhon padaMu Ya Allah....engkau pertemukan kami kembali...Sesungguhnya tiade ape yang aku minte selaen dari itu...aku merasekan keperluan aku yang laen suda mencukupi....aku tamO bende laen...aku cume maOkan ini....(T_T)

Monday, February 14, 2011

AKU

nyh la idOp aku skrunk....kOsong...kOsong sekOsong2nye....hanye dOa yg mampOo aku uat....sihir???Oowh...bOkan care aku....aku memang pantang ape yang aku na aku tadapat....tapi alhamdulillah...setakat nyh belOm telintas di pikiran untOk uat keje tekutOk tOo...kalO benar pOn maO uat keje bOdoh...diri cendiri yang akan aku kOrbankan..bOkannye owang laen....


aku masih punye pasaan....aku masih waras...namOn kehidOpan aku skrunk nyh...macam aku kate tadi la...kOsong...tiade ape lagi yang aku na lam idOp nyh....EXCEPT him...aku na die...aku tamO da benda laen...aku tamO da benda- benda laen yang owang laen mungkin na....tapi aku na die....hanye die!!Ya Allah....aku tamO da benda laen....aku na die je....kOsong rasenye idOp aku tanpe die...


kOsong cangat- cangat...itu la idOp aku skrunk...aku ibarat dudOk disatOo tempat yang tiade pape....tiade pOkok...tiade ape binatang pOn...tiade laOt...aku hanye dudOk dalam tempat yang dikelilingi cahaye puteh semate- mate...mungken juge hitam legam...came je ngan cahaye puteh...hanye kabOs semate- mate....tiade pape.....tiade warna- warni....tiade lagi warna- warna pelangi....ahhh....sukarnye idOp aku skrunk nyh Ya Tuhan.....


aku mahu cemane lagi Ya Allah....aku suda ilang arah tujuan...hanye padaMu aku memOhOn....hanye padaMu aku berserah....hanye padaMu aku mengadu....hanye padaMu aku merayu...

Saturday, February 12, 2011

KOSONG

nyh la idOp aku skrunk....kOsong....tade makne suda....memang kOsong....whO i am tOday is nOt whO i am yesterday....ngape??kerane die la yang telah membawa lari idOpku....Ya Allah....aku wendOokan diriku yang dulOo...yang penOh ceria...yang penOh bahagie..ye...hubungan masih berjalan...namOn bOkan seindah yang kOrunk fikirkan...ianya penOh ranjau...bagaikan telOr dihujOng tandOk...bile- bile mase je ley jatOh dan pecah...aku mOhon padaMu Ya Allah...perbaikila hubungan ini...restuilah hubungan ini....aku mOhon...berikanlah kebahagiaan dalam hubungan ini....tiada ape yang aku minte selaen hubungan ini berlarutan ke jinjang pelamin hingga ke syurgaMu Ya Allah....


cukOp...aku tidak mahu dengar ape pOn dari mulOt sume...nasihat??tiada gune kerana aty ku suda telampaO keras...ye...kOrunk nasihatkan jangan fikirkan...bOkan aku sOwang ade masalah...owang laen pOn lagi terOk dari aku...ye...aku akui...tapi aku bOkan la sOwang yang pandai menutOp masalah...aku tapandai belagak ceria...masalah laen mungkin aku bOley lupekan sekejup dengan melakukan aktiviti laen...namOn...masalah ini tidak mungkin aku lupakan walaO ape care cekalipOn....


nyh masalah jiwa...ye...jiwa...jiwa aku yang sedang berdarah...menunggu prince charming datang membawa ubat dan menyembOhkan jiwa aku...namOn prince charming yang aku dambakan itu sedang melihat aku yang dalam kesakitan dengan senyuman sinis....jika dahulu...saket sedikit suda membimbangkan aty nye..namOn ari nyh...die melihatku dengan pandangan yang amat sinis....


Ya Allah...aku mOhon...berikan aku peluang...aku mahu kebahagiaan....tiada ape yang membahagiakan aku kecuali die..

Thursday, February 10, 2011

KEMBALI PULANG

betapa peritnya hidupku sekarang....


bagaikan bukan diriku lagi...


apa guna hidup jika tiada keceriaan....


apa guna hidup jika tiada kebahagiaan....


Tuhan....aku pOhOn padaMu....


kembalikan keceriaanku...


Tuhan....berat sungguh dugaanMu padaku....


ringankan la....


kasih....jangan engkau membiarkan aku sendiri....


kasih....jangan engkau tinggal aku sendiri....


kasih....aku pOhOn....kembalikan keceriaanku yang telah engkau hilangkan...



Sunday, February 6, 2011

KASIH

kasih....mengapa harus begini akhirnya????


dimana engkau campakkan diriku yang dahulu????


kasih....mengapa aku yang harus menanggung setiap katamu????


dimana perikemanusianmu????


kasih....aku mohon..aku rayu..berikan semula diriku yang dahulu....


aku amat merinduinya....


kasih...berikan semula keceriaanku yang dahulu....


agar aku mampu hidup...


kasih....mana hak aku yang engkau bawa lari dariku???


aku mohon....pulangkan semula...


kasih...untuk kedua kalinya engkau menamparku....


aku kagum....amat kagum....engkau berjaya menamparku buat kali yang kedua....


ya...aku bersalah kerana menamparmu terlebih dahulu...


atas alasan apa????


ahhh....tanganku ditingkap keretamu....engkau bawa tanpa toleh lagi ke arahku...


aku berlari kerana tidak mahu terseret....


aku berlari kerana tidak mahu kehilanganmu....


aku berlari agar engkau tidak terlepas dari genggaman ku....


aku berlari agar engkau tidak hilang dari hidupku....


namun...akhirnya terlepas jua....


akhirnya engkau mengundurkan kembali keretamu...


aku berjalan ke arahmu...


dengan tangan yang masih sakit...


aku menamparmu....


aku bukan boneka....


aku manusia...


aku bukan beruk seperti yang engkau panggil....


aku manusia....


aku bukan binatang....


aku manusia....


aku bukan apa yang engkau sangkakan....


aku manusia yang ada akal...


namun aku tiada kekuatan...


aku harus berpegang pada bahumu...


aku harus menyandarkan tubuhku padamu....


agar aku terus kuat untuk menghadapi hidup ini...


agar aku tahu aku masih punya insan yang menyokongku...



CHE MOHD HILMI(EDISI KHAS)

hey guys....what's up???ceewaaahhh....bhahaha....guest what.....ari nyh kite ade special guest taO....cape????ehehe....tunggguuuuu~~~~~




oh satelit kan kubina...
untukmu hanya satu...
dari angkasa ku melihat..
kau mendengar laguku...
bulan purnama mengambang indah....
kelip- berkelip berterbangan...
bintang- bintang berkelipan...
cahaya satelit dihiasi bintang....
hatiku oh hatimu...
bersatu tak kira waktu...
dan aku, dan aku hanya untukmu...
walau jauh beribu batu...
kamu..kamu...
dan kamu bermeditasi bersama laguku..
kan ku bina satelit...
mengawasi hatimu!hatiku..
berdansa selalu...
romantika akustikku...
nostagia cintamu...
woo...dan aku ku berlagu...
pancaroba kan ku tempuh...
imiginasikan dirimu woo..woo...
agar dapat ku lihatmu selalu...
selalu...
huuuuhuu....
bulan purnama mengambang indah....
kelip- berkelip berterbangan...
bintang- bintang berkelipan...
cahaya satelit dihiasi bintang....
hatiku oh hatimu...
bersatu tak kira waktu...
dan aku, dan aku hanya untukmu...
walau jauh beribu batu...
kamu..kamu...
dan kamu bermeditasi bersama laguku..
kan ku bina satelit...
mengawasi hatimu!hatiku..
berdansa selalu...
romantika akustikku...
nostagia cintamu...
woo...dan aku berlagu...
pancaroba kan ku tempuh...
imiginasikan dirimu woo..woo...
agar dapat ku lihatmu selalu...
yeah hey yeah hey yeah yeah....
tu dudu dudu duuu...
yeah....
oh satelit kan ku bina...
untukmu hanya satu...
dari angkasa kumelihat..
kau mendengar laguku...


kOrunk ley teka cape????haa.....kalO na taO die nyh student uni. alex kat egypt....besshhhh wOoo lagOo die.....nyh pOn aku ngah dengar lagOo die.....kOmen ciket eyh???pertama kali aku kOmen lagOo owang nyh.....siriyes besh...kOrunk tacaye...kOrunk dengar cendiri....ohh....lupe....name die CHE MOHD HILMI.ade satOo lagi lagOo die....tape...naty aku uat entry laen...kalO na taO...die nyh amek jurusan kedOktOran kat uni alex too....haaa....aku pOn napegi gak uni tOo....tapi...apekan daye...tataO ade rezeki ke ta....aku da pOhOn tapi tataO la....pasal biOlOgi aku ta amek pOn..bhahaha...tapi tape kan???asalkan ade cite- cite....ne taO kOt rezeki.....what ever la...haha...u are the best CHE MOHD HILMI....chaiyOk!!!







Saturday, February 5, 2011

NUKILAN HATI SEORANG PERINDU

TUHAN...berapa lame lagi harusku merana??????


berapa banyak lagi dugaanMu terhadapku????

TUHAN....aku mOhon...tabahkanlah hatiku dalam menempuhi dugaanMu...

sesungguhnya aku insan yang lemah....

lemah dalam menempuhi dugaanMu Ya Allah....

TUHAN....berapa lama lagi harusku duduk dalam keadaan ini???

keadaan yang sempitkan dadaku???

keadaan yang gelap gelita tanpanya Ya Tuhan.....

aku tidak mampu untuk berdiri sendiri Ya Tuhan....

kerana selama ini dia yang menyOkongku dari belakang....

dia ada disisi ketika ku dalam kesusahan....

dia berdiri dibelakang ketika ku ingin jatuh....

dia ada dihati ketika ku kesedihan....

dia ada dalam hidupku ketika ku kegelapan Ya Allah....

Ya Tuhan....aku mOhon padaMu....

ampuni la kesesatan ku pada masa dahulu....

sesungguhnya aku berdOsa padaMu Ya Tuhan....

Ya Allah....adakah ini balasanMu untukku????

adakah ini balasanMu untukku kerana ku ingkar padaMu suatu ketika dahulu????

aku mOhon Ya Allah....lembutkan la hatinya Ya Allah....

bukakan hatinya....

aku mOhon....

ringankanlah dugaan ini....

aku mOhon....

PEMUDE ITU....

ari nyh....aku bergumbire ngan kawan- kawan aku....


mereka uat ape...aku ikOt...


mereka makan...aku makan...


mereka gelak...aku gelak walaOpon aku taO muke aku takan tunjOkkan mOod aku sebenarnye....


diOwang bOrak...aku pOn ikOt bOrak...


diOwang menyanyi...aku pOn menyanyi....


diOwang beli barang.....aku pOn beli barang....


tapi diOwang takan taO ape yang mengganggu fikiran aku....


diOwang takan taO ape yang meresahkan aku....


diOwang takan taO ape yang merungsingkan aku....


diOwang takan taO ape yang mengganggu ari ku....


diowang takan taO care aku cenyOm ari nyh berbeza ngan care aku cenyOm pada ari cemalam..pada ari- ari lepas....


diOwang takan taO bahawa sukarnye untOk aku cenyOm dengan mesra ari nyh berbanding cemalam....


maap teman...aku tidak sengaje....


ceriaku ari nyh hanye pura- pura untOk menambat ati kalian....


maap kuargaku.....aku bOkan diri aku yang celame ini kalian kenal...


aku ari nyh adalah berbeza dengan diri aku yang dulOo...


ya....kerana pemude itu....


pemude itu yang telah merubah cOrak idOpku....


pemude itu telah merubah pendirianku....


pemude itu yang telah merubah dari diriku yang berlagak berani suatu ketika dahulu pada diriku yang tercungap- cungap meminte perlindungan.....


awak....saya meminte perlindungan hanya dari awak...


sumpah...Demi Allah....saya amat cintakan awak..separuh dari nyawa saya....


awak....depan mate awak sendiri terjadinye satu kejadian yang amat besar lam idOp saya....


awak....berapa manyak pOn teman- teman saya....tadapat ganti dengan awak....


awak....saya mOhon....lindungi la diri saya dengan tenage yang awak ade....saya taO TUHAN akan membantu hambanya yang lemah...


awak....saya taO kalO saya memOhon....insya-Allah TUHAN akan membantu saya untuk dapatkan awak...


awak....saya bOkan kejam....saya takan uat bende- bende yang bertentangan ngan agame kite untOk dapatkan awak....


awak....saya pOhon ngan Allah...semOga awak adalah jOdoh saya....


awak....saya cume na awak taO....saya betOl- betOl cintakan awak....


tiada owang laen bOley gantikan tempat awak lam aty saya.




yang mencintaimu.....


*maap....terlebeyh jiwang*tade mOod*

AKU HARI NYH

aku hari nyh.....


aku bOsan....


aku wendOo die....


aku gewam....


aku rase cam nameletOp.....


aku kenyang cangat- cangat.....


aku pening.....


aku rase cam suda nagile....


aku rase cam owang bOdoh cangat- cangat.....


aku rase aku tataO ape pOn.....


masalahnye...


aku rase cegitOo pasal die tabalas mecej aku....


langsung tade mecej untOk aku....


TUHAN!!!!!aku wendOo kan die!!!!!


teramat wendOokan die.....


TUHAN!!!!!aku wendOo untOk mengadapMu......


berape lame lagi aku harOs cegini Ya Tuhan?!!


Ya Allah....bantula hambaMu....


*cOretan untOk ari nyh mOody ciket ye*

NIAT LAEN TAPI......

hye...hye....hyee....bejumpe lagi kite pada saat ini.....cewaahhh....hahaa.....nadengar 1 cite ta???cite lagi....haha....biO le.....dengar nyh....dengar nyh....tadi kan....aku gi tOilet.....tujuan ngan niat aku(came je kan..hahaha...)napegi tOilet nabasOh muke....ye la....mekap 10 inci....takan aku natidO ngan mekap- mekap cekali kOt....ye dak??haaaa....cecampai je aku kat tOilet....aku ngadap sinki ngan cermin....belek ciket muke...hahaahaha..lam aty da niat nabasOh muke....okai...aku pOn basOh la dulOo muke aku ngan air masak paip...pastOo tOleh ke belakang na amek aku punye pencuci muke....ala....pakai yang murah aje....nivea...tOo pOn pencuci je...malas aku napakai pemutih...pelembap...fedap da aku...pakai pemutih ta puteh puteh pOn kulet aku...okai..da lari tajOk...nyh ye gambaO pencuci muke aku...

okai...kite sambOng balek....aku pusing le belakang na amek pencuci punye pasal....tapiiiiii!!!!tapikannnnnn!!!!!kOrunk taO aku gi amek ape????aku amek berOs gigi!!!!!hahaa....aku amek berOs gigi ngan ubat gigi!!!hampeh tOl....


aku amek pastOo aku gOsok la gigi.....tengah- tengah syiOk menggOsok gigi bOley lak aku gi pikir...tadi aku na uat ape hah??apesal aku rase cam ade bende tasettle gi....ngEng...memang la...aku kan nabasOh muke....bOkan berOs gigi!!!!bhahahahaha....ngan muke malOo nye terhadap cermin yang menggambaOkan diri aku sendiri aku cenyOm- cenyOm kambing...bhahaha....seb baek tade owang taO....gOsok gigi cepat- cepat....pastOo bersih mane- mane yang patOt...aku pusing belakang...amek pencuci muke aku tadi....amek...picitkan ciket atas tapak kaki tangan aku nyh...ngan muke merah tahan malOo sensOwang...aku letak air siket pastOo mule la dOk gOnyOh- gOnyOh muke aku nyh....haha..pastOo tetibe datang la idea naletak nyh lam blOg...ngah taip- taip nyh aku teringat la balek tentang kisah tersalah gak....okai...yang tadi da abes eyh...nyh kOntiniu yang laen lak....kisah nye....pagi tOo aku ade kelas....aku pOn besiap- siap le....taim napakai sunblOck(aku pakai sunblOck je okai)nyh gambaOnye...
tade la pakai yang mahal- mahal....murah aje...okai sambOng balek....taim napakai sunblOck tOo aku gi amek bedak muke....

hahaha....pas aku sapOo kat muke secare autOmatiknye aku teringat....eyh...aku na amek sunblOck tadi...ape da...tepakse la sapOo balek muke ngan tuala....pastOo pakai sunblOck..pastOo barOo la bedak balek....aiya...bape kali maO tetuka maa....bile aku teringat balek kisah tOo muhti aku gelak sensOwang...aiya....malOo nye....hahaha....okai...itOo je aku nacite...kOwunk pena jadi cegitOo???




Friday, February 4, 2011

SERIBU TAHUN MENUNGGU

Assalamualaikum.....salam sejahtera...kepada saudari serta saudara....hahahahaha....nyh haa....nacite.....petang tadi....nakua ngan kengkawan...ingat napegi karOk....tapi tunggu yang sOwang tOo...die ade hal....sO...tunggu la....pai kOl 5 lebeyh....aku kate kt sOwang gi....tacempat da nyh gi karOk...gi beli barang je la....sO...kawan yang sOwang tOo da campai....kitOwang bertiga gi la beli barang.....campai je kat giant ganOo....aku ngan kengkawan dOk berbaris kat belakang kete hadapan...hahaha....kitOwang tengOk...punye la panjang barisan....pastOo dOk tunggu gak la....lam aty ngape la kete depan nyh tagerak- gerak.....tape la....jam kOt....tunggu lagi....tetibeeeee!!!kawan aku yang drive tOo tanye....kete depan nyh ade owang ke ta???aku ngan kawan aku sOwang gi kate tataO.....kawan aku yang dOk drive tOo intai ciket....kOrunk na taO ape yang belaku sebenarnye????????


!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
bhahahaha....rupe- rupenye....kete depan tOo tade owang.....tempat yang kami dOk tOo memang tempat parking!!!hahahahaha....kitOwang punye la dOk gelak.....gelak sakan......saket pewOt.....bhahaha.....tOo pOn taO pasal kawan aku yang drive tOo tengOk driver kete depan cekali kua dari kete...kalO ta.....hurmmm......seribu tahOn takan berganjak....bhahahahahaha........dOk ctOo je...tataO pape....na taO kawan- kawan aku yang mane????suriati ngan nurin....kOwunk memang lawak...bhahahaha....

TRAFIK MENCANAK- CANAK U....


haaaa...nyh gune nye gi gathering....hahaha.....tape....slOw2 dulOo...tapi siriyes....blOg aku tapena lak naek traffic cegini.....tengs tO all......hehehe.....tengs juge untOk nOrfa, abg ben, ngan sume yg hadir kat gath semalam.....


Abg Tolahah : http://tolahah.com/

Aiydalela: http://www.baliklah.blogspot.com/

AKU DA ADE....KORUNK ADE????

pengumuman.....aku da ade.....da ade....ade ape???hahaha....ade backlink....hehehe....free je pasang bende nyh.....kOrunk da ade?????haha...aku taO la kOrunk da ade...saje je najadik cam cipan dapat pisang jup...ekekeeke....jangan mara aaaa.....ape pOn selamat beblOgging yeee suuummeeee..tOo je nagitaO...oh ye....bende nyh bOley uat trafik kOrunk naek mencanak- canak taO...aku pOn tataO...ape pOn kite tengOk la naty....pape hal aku rOger balek....

KISAH PERCINTAAN ANTARA BERUK DENGAN MANUSIA

haa....ari nyh aku nacite sal kisah beruk bercinta dengan manusia lak...kOrunk bace la eyh??


dalam sebuah negeri...ade seekOr beruk betina..umO nye dalam 20 tahun lebeyh la aku rase....beruk nyh...kalO da name spisis beruk....takan lawanye....pada suatu ari....beruk nyh pergi la insitut pengajian tinggi mane ntah....dOk usha- usha pakwe kat citOo...najadikkan cite...ade la sOwang mamat nyh....encem die tOksah dOk cite...bagi berOk tOo la....muke die manes je...tenang je aty beruk nyh bile tengOk mamat tOo...satOo ari tOo...mamat nyh tengOk la kat berOk tOo...da bape ari die rase cam kene perhati...die pOn tanye la...wahai beruk...mengape kO tengOk kat aku??ari- ari lak tOo....beruk pOn jawab la....aku cintakan kO...*hambek kO beruk pandai bercakap*..maka tekejut la mamat tOo...tiada die sangke beruk pandai bekate- kate...sejak ari tOo maken kerap pule beruk nyh pergi ke institusi tOo...mamat tOo pulak....mebi da terrbiase kOt ngan beruk nyh....die bOley pulak pegi becakap- cakap ngan beruk tOo...sampai la satOo mase, die pOn luahkanlah kat beruk tOo...die kate...wahai sayang..aku cintakan engkau...maka gumbire la aty beruk tOo....mamat tOo pOn cintakan die...tapi beruk tOo betanye..sanggOp kah kO jadi bOpren ku sedangkan aku tue dari kO...mamat tOo kate...tidak mengapa....aku rela....ala...bape taOn je tue nye pOn...kO umO 22...aku pule umO 20...bermule la kisah cinta mereka...pergi mane- mane came- came....macam belangkas....sampai owang naek heran..cemane mamat nyh bOley becinta ngan beruk...ish..ish..ish...hubungan mereka agak baek walaOpOn hampir setiap malam begadOh...sampai la suatu ketika...si beruk nyh...pegi menjenguk ibu pakwe lame die yang sedang saket tenat...akibat wendOo kat beruk nyh...beruk pOn pegi la...itu pOn selepas mendapat keizinan dari mamat nyh....beruk berkate..abang...kalO abang tabagi tidak mengapa...ayang cancelkan pemergian tOo....tetapi mamat tOo kate...tidak mengape...pegila....malam sebelOm die berangkat tOo pOn beruk tOo tanye lagi, sOklan yang same..namun jawapan yang same juge diterime..lalOo...beruk pOn pergi la....empat ari empat malam....mamat tOo merajOk..dari beruk tOo pegi sampai la beruk tOo balek....balek tOo nampak elOk la ciket mamat tOo...tapi beruk tOo cedeyh la juge....niat pegi untOk menyembuhkan nyawa owang...tapi di salahertikan....die pOn uat- uat la jual mahal....namun laen jadik nye...mamat nyh minte putOs ngan alasan beruk nyh hancOrkan aty nye...merayu- rayu la beruk nyh supaya mamat tOo tidak meninggalkannye....okai...rayuan diterime tapi semaken ari semaken buruk layanan yang beruk terima oleh mamat tOo....sampai la suatu ari...mamat nyh kate ngan kasarnye....engkau maO ape lagi hah beruk???hurm....bile hendak...sayang la..ape la....bile tamO memang beruk la jadinye...sO pengajaran pada beruk tOo....sedar- sedar la diri kO tOo memang beruk....die manusie...sekian...

Thursday, February 3, 2011

1ST TAIM HADIRI GATH!!!!!!!!!!!!

sumpah aku suke!!!^^!!!aku sukeeee~~~bhahaha...
nguk tOl la kO nyh Mya...(N_N)!!!


waaahhh....besh rupenye gi gath nyh.....aku jumpe ramai blOgger....tidak kusangka buah cempedak menjadi nangka ramai juge blOgger dari terengganu, ingatkan berape owang je....hahaha....disini la aku kenal blOgger yang sememangnye aku takenal sama ada di dunie blOg or di alam realiti...hahahaha....nama je aku ade blOg....tapi aku pemalas...pemalas na uat blOgwalking...hahaha....mule le trafik tade....tapi tadi memang aku gumbire tahap cipan....bhahaha....dengan aksi sOwang- sOwang....memang geli aty...tapi kannn.....tapiii kannn.....aku kene balek awal....aku gi dengan my fwen....kecian die tunggu sOwang- sOwang kat lua...da ajak die macOk tapi die malOo....tape la....ade gak rezeki aku jumpe blOgger- blOgger nyh sume...waaa.....aku jumpe Ben Ashaari....depan- depan mate.....hehehe....caje je....taO da kOrunk da manyak kali jumpe.....hahaha....caje na gempak.....jangan amek siriyes eyh?????sayangnye....aku tabawak camera...huwaaa.....camera aku abes bateri....lupe nabeli yang barOo....yang cas punye rOsak suda....taley la amek gambaO....hurm....terpakse la aku curi amek gambaO lam entry blOgger laen....hahahaha....kecian aku.....tape la.....sOwe ye kawan- kawan...jangan mara aaa.....okai la...nyh je gambaO yang aku ade.....








kalO ade lagi naty aku hapdet eyh???

antare blOgger yang hadir..

Tok Esah: http://taq6889.blogspot.com/
Iqbal Hakimi: http://iqbalhakimi.blogspot.com/
Hazim Ismail: http://azza1621.blogspot.com/
faizal harnis: http://lineputihlinehitam.blogspot.com/
Puteri Iqa: http://puterizyan.blogspot.com/
CikWan: http://wanmardziyyah.blogspot.com/
Norfa : http://since-8-july.blogspot.com
K.Nor: http://secubitgaramnor67.blogspot.com
Abg Tolahah : http://tolahah.com/
Dean Dang : http://anaksalam.blogspot.com/
Miss Yaty: http://sophisticatedgirllife.blogspot.com
Cik Tom: http://www.ciktom.com
MYA: http://sigadispink.blogspot.com & http://myacheaplens.blogspot.com

credit pic tO nOrfa


KRISIS DI MESIR..MARI LA SAMA- SAMA MENYEBARKAN DAN MENDOAKAN KESELAMATAN PELAJAR KITA DI SANA

Minta jasa baik semua yang berada di Malaysia,
Tolong, tolong, tolong, sebarkan pada semua.
Tingkatkan kesedaran.
Rakyat Malaysia di Egypt perlukan bantuan kerajaan.
Secepat mungkin.
Keadaan di Egypt adalah lebih buruk dari yg anda semua tahu.

Kami lihat, media utama di Malaysia tidak ketengahkan langsung hal Egypt.
Kata TPM, "Pelajar Malaysia selamat, tidak perlu dibawa pulang."

Please, jangan bergantung pada media tempatan dah.
Go online, bukak BBC, Al-Jazeera.
BUKA MATA, banyak lagi penting dari hal pilihanraya Tenang tu.

Kenapa, kenapa, student abroad je yg banyak sebarkan hal ni???
Lepas tu, keluarga pelajar Egypt yg kt Malaysia je risau.
Korang tak risau ke?
Tolong la, aku merayu ni.


Okay, wanna know the truth???

Airport di Alexandria dah tak boleh pakai.
Balai polis di sekitar Mansoura dan Alexandria dah dipecah.
Angkatan polis diarahkan untuk tidak mengawal, kononnya untuk susahkan lagi protes.
Penjara-penjara, yes, PLURAL, di sekitar Egypt dah dipecah masuk; lebih 6000 banduan terlepas di jalan-jalan Egypt.
Pelajar2 perempuan terpaksa bergantung dengan pelajar2 lelaki untuk mengawal rumah mereka.




picture credit tO krisismesir

tolOng la kOwunk....kecian cangat- cangat weyh...cemane kalO kite yang kene...=(




post credit to umek.

thanks for posting this babe. i wouldnt understand unless you post it. and im praying that my aunty and all malaysian at egypt is alright. amin.

and you. yang sedang membaca. please copy and paste entry ini di blog, di facebook, di twitter in everywhere social network you have. spread it please.
thank you. :'(

Kredit to : sherah

mya cOpy dari blOg nyh...sophisticated girl.


There was an error in this gadget